Bästa äggkokaren 2024 – Ägg precis som du vill ha dem!

Ägg är bra för oss på många olika sätt. De innehåller mycket bra näringsämnen och de är rika på protein. Därför hade det ju varit toppen om vi åt det oftare. Tyvärr är det alltid lite jobbigt att ställa sig för att koka ägg, även om det är väldigt enkelt. Det är heller inte alltid man får dem så som man vill ha dem.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

För att komma runt dessa problem finns det en väldigt enkel lösning. Man köper sig en äggkokare! Äggkokaren låter dig koka perfekta ägg utan fel varje gång. Man lägger helt enkelt in sina ägg, trycker på en knapp och sedan är man igång! Det är faktiskt inte svårare än så. För att veta vilka äggkokare du borde kolla in lite extra har vi satt ihop en topplista över de bästa äggkokarna just nu. Kolla in den nedan!

Bäst i Test bland äggkokare

Härefter följer vår topplista över de äggkokarna som är bäst i test just nu. Väljer du någon från vår lista kommer du tveklöst att bli mycket nöjd! När vi valde ut produkterna till den här listan tittade vi extra noga på några huvudområden för att försäkra oss om att vi skulle välja ut just de bästa äggkokarna.

Profi Cook EK 1139

Profi Cook EK 1139 äggkokare

Att lägga ett ägg i en kastrull med vatten och sedan koka upp är inte särskilt avancerat. Allt du behöver göra är att vrida på spisen. Det finns dock mer än så till att koka ett ägg. Det handlar inte bara om att koka upp vattnet. Du får olika smak och konsistens beroende hur länge du har i ägget i vattnet, och få är så bra på att koka ägg att de kan få samma resultat gång på gång.

För att underlätta den här processen har Profi Cook släppt en väldigt bra och praktisk äggkokare som ser till att ge dig exakt rätt resultat vid varje användning. För att du enkelt ska kunna plocka ut och sätta in ägg i kokaren har den en nonstick-beläggning som gör jobbet mycket enklare. När det kommer till själva kokningen går den relativt fort då maskinen har en effekt på hela 400 watt.

Med den här smidiga äggkokaren kan du koka 8 ägg åt gången. Äggkokaren är dessutom modulär, så du kan byta ut formen för äggen för att tillaga pocherat ägg eller för att göra små omeletter. När det kommer till resten av maskinens konstruktion så är den gjort i rostfritt stål. Överdelen av äggkokaren är i genomskinlig plast så att du ska kunna hålla koll på maten. Plasten är fri från BPA så att du inte kan få i dig några skadliga ämnen.

Den här äggkokaren är ett ypperligt val för dig som har behov av en äggkokare som kan göra mer än att bara koka ägg!

OBH Nordica 6731

OBH Nordica 6731 äggkokare

Här har vi en äggkokare från det kända märket OBH Nordica. De brukar vara en återkommande aktör när vi tittar på just köksutrustning. Detta är ju såklart tack vare deras genomgående goda kvalité. Den här äggkokaren är snäppet mindre än den föregående vi kollade på då denna bara kan ta 6 stycken ägg åt gången. Allt du behöver göra för att fixa perfekta ägg till frukosten är att ladda maskinen med ägg och vatten. För att veta att du tar rätt mängd vatten följer det med en smidig måttbägare med maskinen.

För att indikera att maskinen är färdig och att dina ägg är redo att ätas har den blivit utrustad med en liten röd lampa. När lampan tänds är äggen redo att serveras. För att ställa in hur du vill ha dina ägg vrider du enkelt på en liten ratt på ena sidan av äggkokaren. Du kan välja mellan löskokt, mellan, eller hårdkokt. Perfekt för dig som gillar alla olika typer av kokt ägg!

Den här äggkokaren från OBH Nordica är en robust och hållbar modell som du verkligen kommer bli nöjd med. Även den här modellen har ett genomskinligt lock för att du ska kunna se när dina ägg kokas. Vi rekommenderar den här äggkokaren!

Caso Äggkokare E9

Caso Äggkokare E9

Detta är kanske den äggkokaren vi kollat på som har snyggast design. Den ser väldigt robust och industriell ut, och känslan är densamma. Det är en riktigt trevlig äggkokare som du enkelt kan använda många år framöver.

Den här äggkokaren har en effekt på 400 watt som gör att det går relativt snabbt att koka upp äggen till frukosten. När det kommer till antalet ägg den här äggkokaren klarar av så är siffran 8. Du kan alltså enkelt koka ägg till hela familjen med den här smidiga äggkokaren. Det enda du behöver göra för att få fart på den är att sätta i ägg, och fylla vattenbehållaren med vatten. Sedan ställer du in på maskinen om du vill ha löskokt, mellankokt, eller hårdkokta ägg. När maskinen är klar piper den för att signalera det till dig.

Den här maskinen har också en funktion där du kan sätta in en tillsats för att kunna göra pocherade ägg. Det är alltid smidigt att ha en köksmaskin som kan göra många saker. Vi rekommenderar den här äggkokaren till dig som vill ha en riktigt snygg äggkokare hemma i köket!

Vem borde köpa en äggkokare?

Kort och gott kan man säga att alla borde köpa en äggkokare. Man har egentligen inget att förlora på det. Visst, att koka ägg på det vanliga viset går ju hur bra som helst och det är inte särskilt svårt, men det är också otroligt smidigt att ha en maskin som gör jobbet åt en.

Äggkokaren har även effekten att du ofta känner för att koka ägg just för att det är så extra enkelt. Det i sin tur gör att du kommer äta mer ägg och få i dig mer nyttiga ämnen för kroppen. En stor bonus!

Även ur ett miljöperspektiv finns det fördelar med en äggkokare. Visst behöver den fortfarande ström för att fungera, men det är ofta rätt mycket mindre än vad man behöver använda för att koka upp vatten på en spis.

Det finns många olika typer av äggkokare som har olika funktioner. Vissa kan pochera ägg, eller göra omeletter. Bäst av allt är att du kan koka mycket ägg åt gången. Därför kan en äggkokare vara ett bra alternativ för familjen som ofta äter ägg!

Köpguide – tänk på detta när du köper äggkokare

Okej, nu när det är dags att gå till köp av din nya äggkokare så kan det vara en bra idé att först kolla in vår köpguide. Här går vi igenom olika saker som kan vara bra att tänka på innan ett köp. Detta är såklart för att försäkra dig om att du tar rätt beslut.

Inställningar

Det är viktigt att se till att välja en äggkokare som har inställningar för flera olika värmenivåer. Halva grejen med att ha en äggkokare är ju att den ska vara smidig och enkel att använda, och olika värmenivåer är ett måste för det!

Effekt

När det kommer till koktiden så avgörs den av effekten på äggkokaren. Välj gärna en äggkokare med lite högre effekt för att det ska gå så snabbt som möjligt. Du vill ju kunna starta maskinen och hinna få i dig perfekt kokade ägg innan jobbet!

Kapacitet

Detta är inte lika viktigt för äggkokarens funktion, utan är mer viktigt beroende på vad du föredrar. Om du ofta äter mycket ägg, eller om ni är en stor familj kan det ju vara bra att välja en äggkokare med hög kapacitet. Men om du är ensam kanske du istället vill ha en mindre. Något som kan vara värt att poängtera är ju att du kan ha användning för en större även om du är ensam. Du kan ju exempelvis koka upp ägg för att skiva och ha till annat.

Rengöring

Detta är en mindre punkt på listan, men fortfarande väldigt viktigt. Om du köper en äggkokare som tar 10 minuter att använda men 20 minuter att rengöra kommer du ju aldrig att använda den. Köp därför en äggkokare som är väldigt enkel att rengöra.

Säkerhet

Det kan vara en bra idé att välja en äggkokare som har inbyggd automatisk avstängning. På det sättet behöver du inte oroa dig för att ha en varm enhet i köket, och du kan också vara säker på att den inte drar någon ström när den är klar med att koka äggen.

Priset

Sist ut har vi priset. Äggkokare är inte så avancerade prylar, så de borde inte kosta så jättemycket. Kolla därför noga på just detta när du ska köpa din äggkokare. Du vill inte att priset ska vara jättehögt eftersom du sannolikt ändå inte får mer för pengarna. Det finns många bra äggkokare på marknaden som ändå är snälla mot plånboken.

Hur valdes våra bäst i test äggkokare ut?

Äggkokare är väldigt simpla köksenheter och de har inte särskilt mycket varians mellan sig. Detta i kombination med att det är en väldigt speciell produkt har gjort att det inte finns jättemycket information om dem. De har funnits länge, och man har länge uppskattat simpelheten i att gå och koka ägg lite snabbt. Trots detta finns alltså ganska lite teknisk och objektiv information om dem. För att vi skulle kunna lära oss mer om äggkokare till den här artikeln behövde vi därför söka information på många olika platser. Vi läste massor av produktblad om äggkokare, och vi försökte också att hitta gamla tester som vi kunde dra kunskap från.

För att få ännu lite mer kött på benen så kollade vi den nuvarande marknaden för äggkokare och började leta bland recensionerna. Det gick att hitta mycket bra information på den här vägen då många uttryckt vad de gillar eller ogillar med många av enheterna. När vi sedan skulle välja vår topplista stod det klart att många av de bästa äggkokarna just nu kom från företag som är väletablerade inom köksutrustning. För att se till att vår topplista skulle vara bra för så många som möjligt valde vi ut produkter som har lite olika kapaciteter och funktioner. På det sättet vet man att man både väljer en riktigt bra produkt, och också en som passar precis det man är ute efter.

Hur gick testerna av äggkokare till?

Våra testvinnande äggkokare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Sammanfattning av äggkokare

Äggkokare är precis så avancerat som det låter. Alltså inte särskilt avancerat alls. Trots det kan de göra en stor nytta hemma. Man sparar mycket tid på att slippa tänka på kokningen, slippa sätta timer, och slippa råka koka fel. Men en bra äggkokare kan du alltid få perfekta ägg oavsett vilken dag i veckan det är. Vi rekommenderar att ni kollar in vår topplista över de bästa äggkokarna just nu för att veta vilken ni borde köpa nästa gång det är dags att inhandla utrustning till köket!

ÄggkokarePris och omdöme
Profi Cook EK 1139Läs mer…
OBH 6731Läs mer…
Caso Äggkokare E9Läs mer…

Källor

Lämna en kommentar