Bästa kontinentalsängen 2024 – Den bästa sömnen är bara en säng bort!

När vi skrivit om andra sängprodukter så som täcken, kuddar, och bäddmadrasser har vi varit noga med att poängtera just hur viktig sömnen är för hälsan. Den här artikeln är givetvis inget undantag då vi ska titta på kontinentalsängar. Kontinentalsängen ger dig främst två saker. En fin och elegant möbel till sovrummet, och en mycket god sömn varje natt. Kontinentalsängen är byggd enbart med komfort och kvalité i åtanke och du får således en mycket bra säng som ger rätt stöd på rätt sätt.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Det finns många kontinentalsängar, och många bra dessutom. För att veta vilka du borde kolla närmre på har vi satt ihop en topplista över de bästa kontinentalsängarna just nu. Vi har även skrivit ihop en köpguide där du kan hitta all tänkbar information du borde ha koll på innan du går till köp.

Bäst i Test bland kontinentalsängar

Här nedan följer vår topplista över de kontinentalsängarna som är bäst i test just nu. Listan är noga genomtänkt och innehåller bara produkter i absolut toppklass, i varierande prisklasser.

Hästens 2000T Kontinentalsäng

Hästens 2000T Kontinentalsäng

Först ut hittar vi en kontinentalsäng som är en riktig klassiker. Det är en kontinentalsäng från välkända Hästens. Hästens är en sann veteran när det kommer till kvalitativa sängar och madrasser, så köper man något av dem vet man att man får kvalité. Hästens har en slogan som lyder ”Sov bättre, lev bättre” och det är något de verkligen går efter när de designar sina kvalitativa produkter.

Den sängen vi kollar på här heter 2000T och är en riktigt fin säng. När man pratar om olika produktklasser brukar man ju nämna budget, premium, lyx. Denna sängen är verkligen i den sistnämnda klassen. Hästens 2000T är tillverkad med omsorg och precision och det märks verkligen.

Själva kontinentalsängen är gjord av naturmaterial och materialet är strukturerat på ett sådant sätt som skapar en lagerdesign. Vad det betyder för dig är att du får en mjukare känsla i sängen, och det hjälper till för att ge dig korrekt stöd när du väl ska sova. Sängen är mycket bra på att fånga in dina rörelser och dina former för att se till att du alltid får en oslagbar sömn. Som sagt tidigare jobbar Hästens med diverse andra sängprodukter och med på köpet får du deras bäddmadrass BJX Luxury. Med andra ord får du den bästa sängen tillsammans med en av de absolut bästa bäddmadrasserna. Som du förstår är resultatet oslagbart.

Materialen som använts vid tillverkningen av sängen är bomull, ull, och tagel. Kombinationen av dessa tre specifika material ger dig en skön känsla, samtidigt som de hjälper till med att hålla sängen sval. Om du är ute efter en legendarisk säng utan dess like behöver du inte leta längre än såhär.

Viking Rosendal Kontinentalsäng

Viking Rosendal Kontinentalsäng

Kontinentalsängen vi tittar på härnäst är från Viking. Det är en modell med namnet Rosendal. Den här kontinentalsängen har blivit noga konstruerad och designad för att ge rätt stöd där det behövs. Sängen är alltså konstruerad med olika zoner i själva konstruktionen. Det gör exempelvis att området vid din ländrygg är något fastare än området runt dina axlar.

Den här sängen är tillverkad i Sverige, och som så många andra svenska produkter håller den här kontinentalsängen otroligt hög kvalité. När Viking designade den här kontinentalsängen tog de det briljanta beslutet att ta med mycket latex i konstruktionen. Både sängen och bäddmadrassen som följer med har kärnor av latex. Latex är ett ypperligt val av material då det är mycket bra på att andas. Resultatet av detta är naturligtvis att sängen håller sig sval så att din sömn ska bli så bra som möjligt.

För att försäkra dig om att sängen kommer att hålla länge har den här kontinentalsängen fått en Öko Tex 100 certifiering. Det är ett mycket bra certifikat som säger mycket om hur hållbar sängen är. För att se till att sängen ska vara extra hållbar levereras den med skyddande hörnbeslag.

Vikings Rosendal kontinentalsäng är ett mycket bra val för dig som är ute efter en riktigt skön och bra kontinentalsäng. Något vi gillar extra mycket med den här modellen är att du själv får välja färg, gavel, och ben till sängen. På så sätt kan du göra den precis så som du vill ha den så att den passar in hos dig.

BED Svartsö Kontinentalsäng

BED Svartsö Kontinentalsäng

Sist ut hittar vi listans mest prisvärda variant. Med denna sängen får du mest kontinentalsäng för pengarna. Kontinentalsängen Svartsö är designad med det som kallas för pocketfjädring i sängens bas och mellandel. Resultatet av detta är att du får en ökad komfort och stöd. I praktiken innebär det också att sängen är mycket bra på att forma sig efter dig vilket i sin tur ger dig en bättre sömn.

För att ge dig så mycket som möjligt för pengarna så är bäddmadrassen som kommer med tvåsidig med olika mönster på de olika sidorna. Detta betyder att den ena sidan är lite fastare än den andra, och den andra är lite mjukare. Det är perfekt att kunna välja olika beroende på vad man föredrar. Även underdelen på den här kontinentalsängen har pocketfjädringen så att du ska kunna sova så bra som möjligt. Det är alltid roligt att se så pass bra produkter till förhållandevis låga priser.

Även denna kontinentalsäng har tänkt på att se till att du blir fri från för mycket värme och fukt när du sover. Så som de löser detta är genom att stoppa sängen med polyeterskum. Det är ett smidigt material som är väldigt bra på att transportera bort fukt och för att se till att sängen håller en bra temperatur. Något vi tycker är lite synd är att övertyget till sängen inte går att ta av, utan istället rekommenderas du att tvätta det med skumtvätt framtaget för möbler.

Svartsö kontinentalsäng är ett mycket bra alternativ som dessutom lämnar kvar pengar i plånboken. Mycket kvalité för pengarna är vad du får med den här kontinentalsängen.

Borde du skaffa en kontinentalsäng?

Som vanligt när det handlar om produkter ämnade att förbättra din sömn och därför din hälsa rekommenderar vi dem starkt. Detta är naturligtvis inget undantag. Med tanke på hur mycket tid vi faktiskt spenderar i sängen är det inte alls en dum idé att se till att man har det så bra som möjligt när man väl gör det.

Så med andra ord tycker vi egentligen att alla borde ha en kontinentalsäng, men det kanske inte alltid är möjligt. Vi rekommenderar särskilt dig med ryggproblem att skaffa en dock då det gör livet så pass mycket enklare. Du kommer märka stor skillnad för ryggen mot när du sover på en dålig säng.

Köpguide – tänk på detta när du köper kontinentalsäng

Om du nu känner att det är dags att köpa en kontinentalsäng och därmed förbättra sömnen och livet är det dags att välja rätt. Hur du gör det på bästa sätt är genom att läsa vår köpguide nedan. Här tar vi upp lite grundläggande bra saker att tänka på.

Madrassen

Madrassen är otroligt viktig oavsett vilken typ av säng du har. För att veta bäst vad du vill ha och behöver rekommenderar vi att du provar ett gäng olika madrasser. När du handlar kontinentalsäng kan madrass ofta ingå, men inget hindrar dig från att köpa en annan om du hellre vill det.

Det viktigaste att tänka på med madrassen är att du ska ligga i en neutral position när du ska sova. Du vill att dina leder, diskar, och muskler ska vara i en avslappnad position för att du ska få ut så mycket som möjligt av sömnen.

En extra grej vi kan passa på att nämna är att du borde byta ut din madrass efter några år. Det är inte många som kommer ihåg att göra det, men det är en väldigt bra idé att göra så då madrassen sakta men säkert slits. Om madrassen blir för sliten slutar den att ge dig stöd på samma sätt och du kommer få en sämre sömn.

Det finns en stor mängd olika madrasser att välja på så det är inte lätt att ge generella råd på vilka som kommer passa dig bäst. Men något man kan ta med sig är att minnesskum är bra för att det ger bra stöd. Latex är bra för att ge en sval säng.

Kontinentalsäng eller ram- och ställbara sängar?

Kontinentalsängen skiljer sig från ”vanliga” sängar på det sättet att den har dubbla lager med madrasser. Det gör att kontinentalsängen kommer upp i nivåer av komfort och stabilitet som är omöjliga för andra sängar att nå.

Något att tänka på är att mjukheten i sängen avgörs av både materialval i sängen och i bäddmadrassen. Därför kan det finnas kontinentalsängar som är både mjukare och hårdare än vanliga sängar, trots flera lager av madrasser.

Kontinentalsängens design och utseende

De flesta kontinentalsängar påminner om varandra i utseendet. Det finns dock lite olika saker som kan göra stor skillnad. Inte bara för sängen men även för rummet den ställs i. Exempelvis kan du alltid köpa till en ram till din säng, eller en gavel. Vissa sängar kommer redan med dessa i paketet.

Detta är en stor anledning till att kontinentalsängen är så pass populär, det är väldigt enkelt att se till att man får en säng som ser bra ut samtidigt som den är bra för dig.

Hur valdes våra bäst i test kontinentalsängar ut?

När man börjar kolla på kontinentalsängar märker man ganska snabbt att det varierar kraftigt i pris. Vi förstod direkt att det var mer än färgen på sängen som påverkade detta. Därför hörde vi av oss till olika sängvaruhus för att ta reda på vad som är viktigt att tänka på med kontinentalsängar.

När vi väl fått bra information från experterna kunde vi börja kolla vad som finns på marknaden och vilka sängar som historiskt sett varit bra. Vi tog också del av en stor mängd recensioner för att se vad användarna tyckte om sina sängar. Det är dock svårt att ta dessa för fakta då just sängen är så pass subjektiv som den är. Trots detta fick vi tillräckligt med bra information för att kunna göra en topplista med väldigt bra val i.

Hur gick testerna av kontinentalsängar till?

Våra testvinnande kontinentalsängar i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Sammanfattning av kontinentalsängar

Livet är långt, och vill man njuta av det till fullo är det viktigt att man har rätt förutsättningar för det. Vi rekommenderar att du kollar in en bra kontinentalsäng för att verkligen ge dig själv den komfort du förtjänar och behöver. Kolla in vår topplista över de bästa kontinentalsängarna just nu för att se till att du tar det bästa tänkbara beslutet när du ska välja din nästa säng!

NYCKELORDPris och omdöme
Hästens 2000T KontinentalsängLäs mer…
Viking Rosendal KontinentalsängLäs mer…
BED Svartsö KontinentalsängLäs mer…

Källor

Hästens 2000T Kontinentalsäng

10

Sömn

10.0/10

Lämna en kommentar