Bästa pizzastenen 2024 – baka grymt god pizza hemma!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

En god, hemmagjord pizza kan vara den perfekta maträtten. Nästan alla gillar pizza, och det går att göra den precis hur man vill och med vilka pålägg man vill. Dessutom passar den till alla situationer – som en extra lyxig lunch, middag, när man får gäster, när man vill fira något. Ja, när som helst. För att göra pizzan extra god kan man använda en pizzasten. En pizzasten är enkel att använda men kan ta dina pizzor till nya höjder. Här har vi valt ut några av de bästa pizzastenarna och kommer att berätta allt du behöver veta om dessa pizzastenar.

Bäst i Test bland pizzastenar

En pizzasten är som sagt ett utmärkt redskap när du ska baka pizza hemma, eller rättare sagt – när du ska grädda den. Pizzastenen gör att pizzan får en härligt krispig botten, men samtidigt blir fluffig. Många pizzastenar kan dessutom användas på grillen, vilket gör att du får ännu mer användning av den. Och självklart kan pizzastenar användas till annat än bara pizza – till exempel hemmagjort tortillabröd eller andra matbröd. Den kommer helt enkelt att komma till användning vid många olika tillfällen.

Pizzawares Exclusive Pizzasten

Pizzawares Exclusive Pizzasten

Den här smarta pizzastenen har många praktiska funktioner. Förutom att den hjälper dig få till en riktigt god pizza, så hjälper den även till att hålla pizzan varm. Här ingår nämligen ett underrede som pizzan kan ställas på när den är klar, och på undersidan av detta ställer du värmeljus.

Det här är en rund pizzasten som är 35 centimeter i diameter. Det känns rejäl och tålig, och framför allt så hjälper den dig att tillverka fantastiska pizzor. Självklart kan pizzastenen användas såväl med som utan underredet, och underredet kan användas med eller utan värmeljus. Det här är en väldigt praktisk pizzasten med många olika funktioner, som du kan använda precis så som du själv vill.

Den här pizzastenen kan även användas på grillen, vilket även gör den perfekt de grillkvällar man är mer sugen på pizza än på korv eller hamburgare. Ett annat plus är att den här pizzastenen är väldigt enkel att göra ren efter användning, du behöver bara skölja av pizzastenen med varmt vatten och underredet kan torkas med en trasa.

Day Baksten med Hållare Ø33 cm

Day Baksten med Hållare Ø33 cm

Den här smarta pizzastenen har inte bara en snygg design, utan även många fördelar. Den har till exempel praktiska hållare på sidan, så att du enkelt kan ställa in den i ugnen och ta ut den. Den är smidig och enkel att använda.

Pizzastenen är tillverkad i stengods och en centimeter tjock. Något som kan vara en nackdel med denna är att den inte kan användas på grillen, men det är förstås inte en nackdel för alla utan endast för den som vill ha den möjligheten. Om du ändå inte hade tänkt använda den på grillen, då kan det här vara en riktigt bra pizzasten för dig.

Omkretsen är 33 centimeter och pizzastenen är väldigt praktisk och smidig. Den är högkvalitativ och tålig, och den är mycket enkel att använda. Hållarna är förstås en stor fördel också. Det är en enkel men samtidigt riktigt bra pizzasten.

Pizza Angels Pizzasten/Baksten rektangulär

Pizza Angels Pizzasten/Baksten rektangulär

Det här är en rektangulär och smart pizzasten som är 35 x 40 centimeter stor. Den är tillverkad av stengods, med handtag av rostfritt stål. Denna pizzasten kan användas till alla tänkbara bröd, och inte bara pizza. Den fungerar även utmärkt till både mjuka och hårda matbröd.

Med den här pizzastenen får du till perfekta pizzor – fluffiga och mjuka, men samtidigt med en krispig och god botten, precis så som pizzor ska vara. Dessutom kan pizzastenen även användas på grillen, vilket passar perfekt för dig som ibland vill grädda pizza på grillen. Varför inte ha en pizzagrillkväll med vänner en härlig sommarkväll?

Denna pizzasten är enkel att använda, och har smarta handtag som gör den enkel att ställa in och ta ut ur ungen – eller på grillen. Den är tålig och högkvalitativ, och den gör sitt jobb riktigt bra. Dessutom är det enkelt att rengöra den när man är klar, den behöver bara sköljas i lite varmt vatten.

För vem är pizzasten ett bra köp?

En pizzasten passar för alla som gillar pizza, och som gärna tillverkar den själv. Och om du inte redan har testat att baka din egen pizza så är det dags att göra det – hemlagad pizza är alltid godast. Dessutom är det inte så svårt att baka egen pizza som man kanske kan tro, speciellt inte med en pizzasten.

Vem bör köpa en pizzasten?När du tillagar din egen pizza så kan du bestämma allt själv. Du kan göra pizzadegen själv efter tycke och smak, och prova dig fram för att få till den perfekta pizzadegen. Därefter väljer du själv hur tjock du vill ha din pizzabotten, vilka ingredienser du vill ha på pizzan och exakt hur mycket du vill ha av allt. Slutligen kan du själv bestämma när pizzan är klar – föredrar du lättgräddad pizza tar du ut den tidigt, och föredrar du välgräddad så låter du den stå inne lite längre.

Många pizzastenar kan även användas på grillen, och blir på så sätt ett perfekt tillbehör för den som gillar att grilla. Eller för den som gillar pizza och vill testa att grilla den. Pizzastenen passar perfekt om du älskar grillkvällar och gärna vill ha sådana ofta, men samtidigt vill variera maten en del. Med en pizzasten kan du tillaga pizza på grillen, och på så sätt få det bästa av två världar – en härlig grillkväll och perfekt pizza.

Utöver det kan pizzastenen också användas för annat än just pizza, närmare bestämt matbröd. Den passar för såväl mjuka som hårda bröd, men främst bröd som kräver en hög temperatur och en kort gräddningstid. Om du köper en pizzasten så har du alltså ett redskap som kan användas för att tillaga perfekt pizza, för att göra grillkvällarna ännu bättre och för att baka bröd.

En pizzasten är ett bra val för många. För den som älskar pizza och att baka pizza, eller gärna vill prova på att tillaga egen pizza. För den som gillar att grilla och även vill ha möjlighet att grädda pizza på grillen. Eller för den som gillar att baka bröd.

Köpguide – tänk på detta när du köper en pizzasten

Köpguide för pizzastenar - tänk på detta.

En pizzasten är enkel att använda, och gör det snarare enklare att göra pizza – eller åtminstone att få pizzan perfekt. Trots det så kan det vara bra att fundera lite innan man bestämmer sig för vilken pizzasten man ska köpa. Detta för att det helt enkelt finns många olika varianter, och många saker kan skilja sig åt mellan pizzastenarna.

Finns i olika storlekar och former

Pizzastenar finns i många olika storlekar, men också i olika former. När det gäller former så kan du välja mellan rund och rektangulär. Båda dessa former har sina fördelar, även om det inte är någon större skillnad mellan dem. Den rektangulära pizzastenen passar perfekt i ungen, eftersom den har samma form, medan den runda passar bra på en klotgrill.

Här handlar det alltså om vart och hur du ska använda pizzastenen, men också om vad du föredrar. Om du främst kommer att använda pizzastenen på grillen så kan det vara bra att välja en storlek som är lagom för grillen, och en rund pizzasten om du använder en klotgrill. Om du däremot kommer att använda den mest i ugnen så kanske en rektangulär passar bättre.

Med det sagt så kan både runda och rektangulära pizzastenar användas på såväl grillen som på ugnen, förutsatt att modellen kan användas på grill. Kommer du att använda pizzastenen till både grillen och ugnen så gäller det helt enkelt att hitta en modell som passar för båda – kanske en rund, om du använder en klotgrill, eller en mindre rektangulär.

Olika användningsområden

Det kan också vara bra att tänka på att pizzastenen ofta har flera användningsområden, men att dessa faktiskt kan variera mellan olika modeller. Här är det framför allt en funktion vi syftar på – nämligen möjligheten att använda pizzastenen på grillen.

Många pizzastenar kan användas på grillen, men inte alla. Om detta är något du vill göra, eller om du vill att möjligheten ska finnas, så är det alltså viktigt att välja en modell som kan användas på grillen. Om du däremot enbart kommer att använda den i ugnen så kan du istället fokusera på andra saker än detta.

Klarar olika temperaturer

Hur höga temperaturer pizzastenar klarar varierar en del. Med tanke på att en vanlig ugn inte blir varmare än max 300 grader så är det här sällan något problem, men det kan ändå vara bra att kolla lite på detta och se till att pizzastenen klarar lite mer än vad den behöver klara, för säkerhets skull.

Risken är inte särskilt stor att pizzastenen kommer att spricka på grund av för hög värme, men vill du vara på den säkra sidan så finns det pizzastenar som klarar temperaturer över 1000 grader till och med. Så mycket är sällan nödvändigt, men välj gärna en sten som klarar en bra bit över 300 grader.

Pizzastenens material

Materialet kan också variera, men oftast tillverkas pizzastenar av någon form av tjockare stenskiva. Det kan vara till exempel kalksten eller granit. Generellt kan man säga att det inte har någon större betydelse vilket material pizzastenen är tillverkad i, alla fungerar ungefär lika bra.

Det kan dock vara bra om pizzastenen har en lite ojämn yta, eftersom pizzan då ventileras lite underifrån. Det här är dock inget måste, resultatet kan bli lika bra med en jämn pizzasten. Att välja rätt storlek och att pizzastenen tål värmen är viktigare än material och hurdan ytan är. Om du föredrar ett visst material så kan du dock välja en pizzasten i det materialet.

Många olika prisklasser

Priset för en pizzasten varierar väldigt mycket, och de kan kosta allt från ett par hundralappar och upp till någon tusenlapp. Snittpriset ligger omkring en femhundring. Här kan det dock vara bra att tänka på att priset sällan har någon större betydelse, utan en billigare pizzasten kan vara minst lika bra som en dyrare. Fokusera hellre på andra saker än just priset när du väljer pizzasten, och utgå från vad som är viktigt för dig.

Hur valdes våra bäst i test pizzastenar ut?

När vi skulle välja ut pizzastenarna till det här testet så började vi förstås med att göra noggrann research, först och främst för att veta vilka olika alternativ som finns, men också för att faktiskt kunna avgöra vilka pizzastenar som är bäst. Vi läste på om många olika alternativ, och jämförde sedan dessa alternativ med varandra. Vi sökte information hos såväl återförsäljare som tillverkare, och inte minst från dem som har använt produkterna.

Egenskaper som de som nämndes ovan, i köpguiden, har självklart varit viktiga när vi valde ut pizzastenar. Det handlar inte minst om att pizzastenen ska hålla för högre temperaturer utan att spricka. Vi har även kollat lite på olika detaljer som också kan vara stora fördelar – till exempel smarta handtag, eller att pizzastenen är enkel att rengöra efter användning.

Hur gick testerna av pizzastenar till?

Våra testvinnande pizzastenar i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Sammanfattning av pizzastenar

Även om hemlagade pizzor alltid slår pizzeriornas, så kan det faktiskt bli ännu bättre. Med en pizzasten blir det enkelt att göra perfekta pizzor, som är precis så som man vill ha dem – mjuka och fluffiga, med en krispig och god botten. Utöver det finns det flera andra fördelar med pizzastenar, till exempel att de även kan användas för att baka matbröd. Om du dessutom väljer en pizzasten som kan användas på grillen, då har du också det perfekta tillbehöret till sommarens alla grillkvällar. När du har tröttnat på att grilla hamburgare, korv, kött och allt annat som man vanligtvis grillar så kan du istället plocka fram pizzastenen och grilla perfekta pizzor. Du kan helt enkelt kombinera grillkvällen och pizzakvällen på bästa sätt. Oavsett hur du väljer att använda din pizzasten så kan vi nästan garantera att du kommer älska denna smarta produkt som hjälper dig att tillaga perfekta pizzor och goda matbröd, och dessutom förgyller vilken grillkväll som helst.

I vårt utförliga test av pizzastenar har vi testat och presenterat våra tankar och recensioner av tre olika bäst i test pizzastenar. Från en billig pizzasten som samtidigt fungerar riktigt bra till några dyrare men mycket mer premium pizzastenar som har det mesta man kan önska sig av en pizzasten. Nedan är vår sammanställning av aktuella bäst i test pizzastenar.

PizzastenPris och omdöme
Pizzawares Exclusive PizzastenLäs mer…
Day Baksten med Hållare Ø33 cmLäs mer…
Pizza Angels PizzastenLäs mer…

Källor

Lämna en kommentar