Bästa råsaftcentrifugen 2024 – Bästa tänkbara juicen!

Råsaftcentrifugen är maskinen du inte visste att du ville ha men som du önskar att du hade. Det är en mer avancerad typ av juicepress som inte bara bevarar mer av frukters näringsinnehåll, men som också lämnar mindre matsvinn jämfört med en traditionell juicepress. Med samma mängd frukt får du alltid ut mer juice ur en råsaftcentrifug jämfört mot en vanlig juicepress. Med andra ord får du mer för pengarna!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Det låter ju inte alls dumt att se till att man får mer av den härliga nypressade juicen. När det kommer till råsaftcentrifuger finns det dock ganska många att välja på. För att göra valet lättare för dig har vi satt ihop en topplista som går att beskåda nedanför. Under den hittar du också en köpguide som ger dig all information du behöver för att köpa den bästa råsaftcentrifugen just nu!

Bäst i Test bland råsaftcentrifuger

Nedan följer vår topplista bland de råsaftcentrifugerna som är bäst i test just nu. Produkterna i listan tillhör lite olika prisklasser men gemensamt för alla produkterna är att de håller toppklass!

Wilfa SJWH-11S

Wilfa SJWH-11S råsaftcentrifug

Först ut tittar vi på en riktigt kraftfull och stilig råsaftcentrifug. Det handlar om den tystgående modellen SJWH-11S från Wilfa. Detta är en mycket effektiv råsaftcentrifug som kommer i en stabil konstruktion. Köper du den här råsaftcentrifugen kommer du att ha den med dig en lång tid framöver. För att vara utrustad med en så stark motor är själva råsaftpressen förvånansvärt liten.

Tack vare imponerande ingenjörsarbete med insidan av råsaftcentrifugen klarar den här modellen av att pressa råvaror otroligt effektivt. Den här modellen är särskilt bra på att se till att dina råvaror bevarar sina mineraler och vitaminer när den omvandlas till juice. Sättet maskinen gör det på är genom att bearbeta frukten mer långsamt och metodiskt mot vad många andra råsaftcentrifuger gör. Eftersom att den här centrifugen har ett så särskilt sätt att bearbeta råvarorna på så ger det den färdiga juicen en finare färg.

Wilfa känner såklart till att alla människor är olika. De förstår också att alla frukter är olika, och att alla gillar olika saker. Av den anledningen går det att justera hastighet och styrka på bladen i centrifugen. Tack vare att de går att justera kan man göra inställningar på ett sådant sätt att man alltid får det perfekta resultatet enligt ens egna preferenser.

Som sagt tidigare så handlar detta om en mycket stabil konstruktion. Det märks tydligt i valet av material. Själva chassit till maskinen är tillverkat i rostfritt stål, och det är ju verkligen ett bra material för att ge lång hållbarhet. Maskinen är förövrigt också mycket lätt att rengöra vilket är mycket smidigt. Eftersom att den är enkel att rengöra får du den väldigt enkelt ren, och en ren maskin ger bättre juicer. Det är ju väldigt smidigt!

Maskinen är inte jättestor och går bra att förvara antingen på köksbänken eller i ett skåp. Den väger sex kilo vilket gör att den står stadigt där du ställer den. Vi rekommenderar den här råsaftcentrifugen till dig som vill ha en otroligt bra och snygg råsaftcentrifug.

Novis Vita Juicer

Novis Vita Juicer råsaftcentrifug

Härnäst har vi en råsaftcentrifug som är fylld med intressant teknik. Den heter Vita Juicer och pressar fram fantastiska juicer utan problem. En av de tekniker som gör den här pressen extra bra är den teknik som kallas Viatec. Det är en kombinerad press som fungerar för att göra maskinen mer effektiv. Tack vare inkluderingen av den här tekniken används maximalt med råvaror för att du ska kunna få så mycket juice som möjligt. Kvar blir ytterst lite svinn. Denna maskinen är alltså väldigt bra för dig som ofta tänker på matsvinnet.

Den här råsaftcentrifugen är designad för att klara av en större mängd råvaror. Något som är extra bra är att du inte ens behöver skala eller kärna ur råvarorna. Detta är delvis tack vare patenterad teknik i Novis råsaftcentrifug. De har en särskild metod för att behandla citrusfrukter som ser till att ge dig maximalt med juice från citrusfrukterna. Förutom citrusfrukter så klarar den här centrifugen av i princip allt du kan tänka dig. Tack vare att den har ett litet större matningshål så får du plats med en stor mängd av olika frukter och grönsaker i den. Den har dessutom också en stark motor med kraftfulla blad. Det gör att den här klarar av att centrifugera sådant som morötter och ingefära. Du får också plats med att lägga i ett helt äpple i den här om du vill. Eftersom att du varken behöver skala eller kärna ur dina råvaror innan sparar du ju in på mängden disk vid varje användning också!

Vita Juicer råsaftcentrifug har en kraftfull motor på 240 watt, och trots det får allt plats i en förhållandevis liten maskin. Du kan ha den framme på bänken med gott samvete då den kommer levererad i ett mycket stiligt utförande. Den här råsaftcentrifugen har dessutom blivit prisbelönt för sin exceptionella förmåga att pressa juice, och därför är det en solklar rekommendation från oss!

Bosch MES3500

Bosch MES3500 råsaftcentrifug

Om du är ute efter en råsaftcentrifug med ett något mer industriellt utseende är denna något för dig. Den här kommer också med en hällpip som du enkelt kan använda för att få ut din nypressade juice. Den här råsaftcentrifugen har många bra funktioner som gör den till ett mycket bra val. Något av det bästa med den här modellen är också priset. Med ett väldigt lågt pris till den här typen av råsaftcentrifug får vi en otroligt prisvärd produkt.

En av funktionerna den här råsaftcentrifugen har är att kunna ställa motorn i olika hastigheter. Det finns lite olika att välja på. Maxhastigheten är mycket hög och kraftfull då motorn i den här pressen är på hela 700 watt. Till den här starka motorn passar sig ju ett stort matningsrör så att man får nytta av sina 700 watt. Det har Bosch sett till att inkludera här. Matningsröret är väl tilltaget och möjliggör användning tillsammans med större bitar av frukt och grönsaker. Även här gäller det att de flesta råvarorna inte behöver skalas eller förberedas på annat vis.

Den här råsaftcentrifugen från Bosch är som sagt väldigt kraftfull. När man kör tyngre råvaror kan en sådan här stark motor enkelt få tillräckligt med kraft för att flytta hela maskinen. För att motverka detta har Bosch försett den här modellen med sugfötter. Det gör att den står ordentligt stadigt på de allra flesta underlag. När du väl ställt den här på sin plats behöver du inte oroa dig för att den ska flytta sig.

En sista bra grej med den här modellen är att den rymmer hela 1.25 liter juice. Det betyder att du kan pressa väldigt mycket frukt innan du måste tömma den. Det betyder också att alltid kan fixa nypressad juice även till ett lite större sällskap. Den här kraftfulla maskinen från Bosch är en exemplarisk råsaftcentrifug och vi rekommenderar den starkt!

Köpguide – tänk på detta när du köper råsaftcentrifug 

Att pressa egen juice har blivit mycket populärt på senare tid och därför finns det såklart många produkter att välja på. Det är inte alltid lätt att hålla koll på vad alla tekniska ord har för betydelse, och det är heller inte alltid lätt att veta vilken råsaftcentrifug man borde köpa. I vår köpguide försöker vi reda ut det mesta och viktigaste du behöver tänka på innan du köper din råsaftcentrifug.

Eftersom alla har unika behov har vi försökt täcka in en stor del av olika funktioner som kan vara olika viktiga beroende på vem du är och vad du tänkt använda din råsaftcentrifug till.

Råsaftcentrifugens storlek

Något av det viktigaste att tänka på är faktiskt storleken. Om du köper en för stor maskin kanske du inte vill ha den framme på bänken. Och om den är för stor kanske den väger mycket. Resultatet av det kommer vara att du sällan tar fram maskinen för att göra den goda juicen. Det är därför viktigt att tänka på var man ska förvara sin maskin samt hur stor den är. Man vill ju använda det man köper och därför hade det varit tråkigt om man köper en för stor.

Likaså kan det vara ett problem om man köper en för liten. Om du tycker att jobbet är för stort i relation till hur mycket juice du får av maskinen kommer du ju inte känna att det är värt att använda den. Fundera på hur ofta du eller din familj dricker juice och välj en storlek som känns rimlig i förhållande till det. När det kommer till förvaringen är vårt enda tips att maskinen borde väga lite om du tänkt ställa undan och plocka fram den mycket. Om du alltid tänkt ha den framme spelar det ju ingen roll hur mycket den väger.

Interaktion

Interaktion kallas det som sker när maskinen och frukten jobbar tillsammans för att skapa juicen. Om din maskin har en god interaktion kommer du också att få en mycket god juice. Du vill också att maskinens innanmäte ska ha en bra sil för att filtrera bort stora kärnor och andra bitar. Om du övervägande kommer använda din maskin för mjuk frukt är silen extra viktig. Kolla därför på maskiner med mycket god interaktion för att se till att få en så bra juice som möjligt.

Val av råvaror

Ju starkare motor din råsaftcentrifug har desto tyngre råvaror klarar den av att hantera. Matningsröret måste också vara tillräckligt stort för att ta in råvarorna såklart. Det fungerar alltid bra att dela upp råvarorna i mindre bitar om de inte skulle få plats i matningsröret. Om du vill använda maskinen till tyngre råvaror vill du också se till att maskinen antingen är tung nog för att stå emot krafterna av råvarorna, eller att maskinen har sugfötter för att se till att den står stabilt.

Extra funktioner

Vissa råsaftcentrifuger har speciella funktioner som du kanske kan ha användning för. Kolla därför upp vilka olika funktioner som finns hos de maskiner du är intresserad av. Den här typen av extrafunktioner kan till exempel vara extra effektiva filter, eller speciella inmatningsrör. Det är dock viktigt att du överväger valet noga. Om du är osäker på om du behöver extrafunktionerna kan det vara så att du sparar pengar på att skippa dem.

Andra typer av pressar

Innan vi avslutar artikeln vill vi bara nämna att det finns några andra typer av pressar som också kan vara intressanta för dig. Vi listar dem kort nedan samt vad de används till.

  • Råsaftcentrifug: Den här typen av juicepress centrifugerar råvarorna för att pressa ut juicen så fint som möjligt. Resultatet blir en otroligt fin och len juice som är svår att toppa. En råsaftcentrifug använder dessutom mer av de råvaror som läggs i och är bra på att skapa mycket juice.
  • Slow juicer: Den här typen av press använder en långsammare process. Den här typen av maskin kan ofta pressa sådant som nötter och andra kryddor. Man kan kort säga att du kan använda den för att få ut vanlig fruktjuice, men också för att få ut juice ur t.ex. myntablad och likande kryddor. Juicen blir tjockare och mer rik på fibrer.
  • Juicepress: Den klassiska juicepressen är i princip designad enbart för citrusfrukter. Det finns dock moderna tagningar på juicepressen som låter den pressa fler typer av frukt. Oftast har den här typen av pressar sämre filtrering och ger mer fruktkött i juicen. En bonus med den här typen av press är att den ofta är något billigare i pris än de andra nämnda pressarna.

Sammanfattning av råsaftcentrifugen

En råsaftcentrifug hjälper dig att få den perfekta juicen varje gång. Det är en mycket smidig maskin som låter dig pressa mer än bara frukt. Med en bra maskin kan du enkelt köra saker som morötter och ingefära i din råsaftcentrifug. Bäst av allt är att du sällan behöver skala frukter eller kärna ur dem. Maskinen är alltid redo att skapa det bästa glaset av nypressad juice du någonsin druckit.

För att veta vilken som är rätt för dig kan du först kolla in vår köpguide där vi går igenom de viktigaste sakerna att tänka på. Kanske behöver du fundera lite på hur stor råsaftcentrifug du faktiskt behöver. När du vet vad som är viktigt för dig kan du kolla in vår topplista och välja den som passar dig bäst! Du kommer aldrig vilja gå tillbaks till köpjuice när du kan göra din egen som dessutom är mycket godare!

Råsaftcentrifug Pris och omdöme
Wilfa SJWH-11SLäs mer…
Novis Vita JuicerLäs mer…
Bosch MES3500Läs mer…

Hur gick testerna av råsaftcentrifugerna till?

Våra testvinnande råsaftcentrifuger i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Källor

Lämna en kommentar