Bästa grilltermometern 2024 – Grilla med precision!

När det är dags för grillsäsongen vill man ju bara gå ut, starta grillen och sätta igång. Man kan knappt vänta på att få den härliga smaken från det grillade. Alltför ofta händer det dock att man har dålig koll på det som grillas. Eller så kanske man ska försöka sig på något nytt. Då kan det vara bra med lite extra verktyg till grillen som gör det enkelt för dig att grilla med ett perfekt resultat varje gång. Den här gången handlar det om grilltermometern. Med hjälp av en sådan kan du enkelt hålla koll på innertemperaturen på köttet eller kycklingen och direkt veta när maten är färdig. Aldrig igen behöver du låta maten ligga kvar på värmen för länge bara för att råka bränna den.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Grilltermometrar är väldigt smidiga små tekniska prylar och i den här artikeln tar vi fram de bästa grilltermometrarna just nu. Läs vidare för att ta reda på vilken som är bäst för dig!

Bäst i Test bland grilltermometer

Här nedan följer vår topplista över de grilltermometrarna som är bäst i test just nu. Vi har valt ut de tre absolut bästa och skrivit lite mer om dem här.

Weber iGrill2

Weber iGrill2 grilltermometer

Om du är en riktig grillmästare och ofta har mycket på gång i grillen är detta rätt termometer för dig. Weber iGrill 2 hjälper dig att fixa rätt temperatur på allt du kan tänka dig att grilla. Detta är en av de mest sofistikerade grilltermometrarna vi någonsin sett. Det är inte så förvånande med tanke på att den kommer från den erkände grillexperten Weber.

Med den här avancerade termometern kan du mäta temperatur från hela fyra olika platser samtidigt. Och bäst av allt är att du enkelt kan hålla koll på temperaturen i din telefon eller surfplatta tack vare Webers smarta app. Det görs enkelt med hjälp av en bluetooth-uppkoppling. När det kommer till själva grillningen så har termometern förinställda standardtemperaturer som man kan välja att den ska larma för. Sedan kan du också ställa in egna måltemperaturer, eller också använda en smidig timerfunktion. Detta gäller alltså för fyra olika bitar av kött samtidigt.

Trots termometerns avancerade funktioner är den förvånansvärt enkel att använda. Den gör det väldigt enkelt att få ett fint resultat varje gång. Dina middagsgäster kommer att bli positivt överraskade nästa gång du bjuder på grillat!

Som sagt är den här termometern från Weber, och den har många spännande funktioner. Detta påverkar naturligtvis priset, och just denna modellen är en premiummodell. Vi tycker dock att priset är helt rättfärdigat i att man kan mäta temperatur från fyra olika ställen samtidigt. Det är inte många andra termometrar som erbjuder en sådan funktionalitet. Tack vare dess förinställda temperaturmål för olika typer av kött kan du verkligen ta det lugnt med grillningen vetandes att du alltid kommer att få ett fint resultat.

Landmann Grilltermometer

Landmann Grilltermometer

Vi gillar när saker är enkla att använda och när man får mycket valuta för pengarna. Båda de sakerna prickas rätt med den här grilltermometern från Landmann. Denna grilltermometer är trådlös och du kan använda den på upp till 30 meters avstånd. Detta betyder alltså att du enkelt kan sätta i termometern ute i grillen och sedan hålla koll på det även när du är inne i köket och jobbar. Det är alltid skönt att kunna jobba med maten utan att behöva oroa sig för att något ska brännas.

Den här grilltermometern fungerar så som man förväntar sig. Man sätter en temperatur man önskar att maten ska uppnå. Sedan larmar termometern när temperaturen uppnåtts. Det är inte svårare än så! Tack vare sin stora display kan du enkelt se både måltemperaturen och den nuvarande temperaturen samtidigt. Alltså kan du enkelt vara beredd på att nå upp till rätt temperatur. För att göra grilltermometern ännu lite mer praktisk så levereras den med inbyggda smakprofiler och köttyper man kan välja mellan. Det som händer då är att grilltermometern ställer in sig på ett programmerat sätt som ska ge dig ett bra resultat. Det finns 8 olika köttyper och 5 olika smakinställningar.

Den här grilltermometern är alltså både trådlös, smidig och har många intressanta funktioner. Det gör den här grilltermometern till en mycket prisvärd sådan. Du kan med en relativt liten investering uppgradera din grillkonst markant. Den här modellen är dessutom konstruerad med hållbara material så att du ska kunna använda den en lång tid framöver.

Weber digitaltermometer

Weber digitaltermometer grilltermometer

Om du är ute efter en grilltermometer men inte behöver den mest avancerade som går att få tag på kan detta vara en intressant termometer att kolla närmre på. Denna är mycket mer simpel än de andra vi tittat på. Då även denna är från Weber kan man alltid räkna med en god bygg-kvalité samt en lång hållbarhet.

Som sagt är denna termometer lite enklare än de andra. Denna fungerar så att du bara sticker ner den i köttet och läser av temperaturen direkt på själva stickan. För att vara en liten och smidig termometer har den en förhållandevis stor skärm som gör det enkelt att läsa av siffrorna även vid en kort anblick. Vad som är ännu smidigare är också dess lilla storlek när det kommer till förvaringen. Tack vare att den är så liten går den att förvara utan problem.

Den här grilltermometern går lika bra att använda i grillen som i ugnen. Det är smidigt att man kan få mycket funktionalitet ur ett så litet paket. Eftersom att den här termometern är så smidig kan du enkelt använda den även för sådant du steker på spisen. Det går snabbt att sticka ned termometern för att få en snabb avläsning. Det är väldigt smidigt att ha en sådan här typ av termometer hemma då de alltid underlättar när man ska jobba med temperaturkänsliga råvaror.

Weber har ännu en gång visat vem som är bäst när det kommer till grillen och dess tillbehör. Den här prisvärda och enkla grilltermometern kommer du att få stor nytta och glädje av. Som sagt är den också väldigt hållbar och stabil tack vare att den kommer från Weber.

Vem borde köpa grilltermometer?

Alla som gillar att grilla, och alla som gillar att göra det riktigt bra borde skaffa sig en grilltermometer. Oavsett hur duktig man är på att grilla kan det inte skada att få lite mer information om sin mat medan den tillagas. Om du dessutom kan känna att det är svårt att få till den perfekta stekgraden när du grillar kan det vara en bra idé att kolla på en grilltermometer. Den hjälper dig även för att kunna slappna av med grillen då du alltid kan ha koll på temperaturen.

De allra flesta grilltermometrar går att använda till annat än bara grillen dessutom. Du kan exempelvis använda många av dem för att kolla temperaturen på mat i ugnen eller sådant som tillagas på spisen. Det finns alltså många anledningar till att köpa en bra grilltermometer. Du kan till och med använda den för att hålla koll på temperaturen på knäck vid julbaket.

Även om du bara grillar på sommaren kan det alltså finnas en god anledning för dig att skaffa en grilltermometer då du kan använda den till så pass mycket mer. Något som oftast brukar stämma är att grilltermometern är mer hållbar än stektermometern som man annars brukar använda för inomhusbruk. Anledningen till detta är antagligen att grilltermometern oftast används utomhus och därför behöver lite mer hållbarhet.

Köpguide – tänk på detta när du köper grilltermometer

Som du kunde se i vår topplista så finns det lite olika typer av grilltermometrar, och det kan vara svårt att veta just vad man är ute efter. Därför har vi satt ihop den här köpguiden så att du enkelt ska kunna ta reda på vilka de största punkterna är när det kommer till grilltermometrar.

Digital eller analog grilltermometer

Det finns i huvudsak två olika typer av grilltermometrar. Det handlar här om analoga och digitala grilltermometrar. Skillnaden i dem är oftast att de digitala har lite fler funktioner och att de oftast kommer med en liten display. De analoga är lite mer traditionella och kan se lite gammaldags ut. Med en analog grilltermometer läser du oftast av temperaturen i form av en nål som pekar på en siffra. De riktigt bra analoga grilltermometrarna har indikatorer för att visa olika temperaturer för olika typer av kött.

En analog grilltermometer är oftast billigare än en digital men med den digitala får du fler funktioner och finesser. Med den digitala kan du använda flera termometrar samtidigt för att hålla koll på mycket kött samtidigt. Det smidigaste med de digitala är att du kan ställa in så att de larmar vid en viss temperatur. Den analoga grilltermometern måste du ju själv hålla koll på.

Trådlös eller inte

Om du är sugen på en digital grilltermometer har du chansen att välja en som dessutom har trådlös funktionalitet. Vad det betyder är att du kan ha mätstationen vid grillen, och att den sedan skickar information till en annan enhet. Det kan vara din telefon eller surfplatta, eller helt enkelt en liten enhet som kommer med själva grilltermometern.

Det är väldigt smidigt med trådlösa grilltermometrar. Du kan enkelt starta grillningen och sedan gå och göra något annat medan köttet tillagas. Kanske kan du förbereda något annat inne i köket samtidigt som grillen är igång, eller så kan du kanske hitta på något helt annat. Du kommer alltid ha stenkoll på temperaturen i grillen.

Priset

En grilltermometer är väldigt smidig, och du kan göra mycket med den. Med det sagt vill man kanske inte spendera en hel förmögenhet på något som bara underlättar lite vid matlagningen. Därför är det viktigt att kolla upp vad man får för sina pengar så att man kan ta ett bra beslut och få mycket grilltermometer för pengarna.

I vanlig ordning får du fler funktioner och fler finesser i högre prisklasser, medan de billigare termometrarna är enklare och kanske bara kan visa temperaturen. Det är helt upp till dig vilka funktioner du tycker är viktiga, och hur mycket de får kosta.

Hur valdes våra bäst i test grilltermometrar ut?

För att kunna göra vår topplista på grilltermometrar fick vi använda oss av vårt kontaktnät inom restaurangbranschen. Det är inte jätteavancerat med grilltermometrar så det är ganska enkelt att direkt förstå vilka som är bra och vilka som är dåliga men vi ville ändå kolla med några kockar för att se vad de hade att säga om det hela.

Kort sammanfattat vill man satsa på en grilltermometer som har hög precision vid sin mätning, och det är extra bra om den har ett larm vid vissa temperaturer. Med detta kunde vi sedan kolla igenom marknaden för att se vilka grilltermometrar som fanns och vilka som fyllde våra krav. När vi väl hade hittat ett gäng grilltermometrar som verkade lovande började vi kolla kundrecensioner för att se vad användare av produkterna tyckte. Därefter kunde vi sätta ihop vår topplista!

Hur gick testerna av grilltermometer till?

Våra testvinnande grilltermometrar i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Sammanfattning av grilltermometer

När grillsäsongen närmar sig vill man vara helt redo för att sätta igång med grillfesterna och grillen. Då är det bra om man har alla verktyg på sin plats. Viktigast av allt är såklart grilltermometern, den tillåter dig ju att vara på flera platser samtidigt utan att oroa dig för att grillen ska bränna maten. Kolla in vår topplista över de bästa grilltermometrarna just nu för att se vilken grilltermometer du borde köpa!

GrilltermometerPris och omdöme
Weber iGrill2Läs mer…
Landmann GrilltermometerLäs mer…
Weber digitaltermometerLäs mer…

Källor

Weber iGrill2

9.9

Pris

9.9/10

Lämna en kommentar