Bästa bäddmadrassen 2024 – Sov bättre än aldrig förr!

Som vi pratat om tidigare när vi skrivit om den bästa kudden, och det bästa täcket just nu, så är sömnen otroligt viktig för en god hälsa och ett bra liv. För att kunna få bra sömn behöver man ju ha de rätta förutsättningarna. Det räcker inte att man bara sover. Man måste sova bra också. En av de största och viktigaste delarna när det kommer till sängen och sömnen är bäddmadrassen. En bra bäddmadrass skiljer sig väldigt mycket från en dålig. En bra bäddmadrass ger dig stöd och komfort på precis det sätt du vill och behöver. En dålig bäddmadrass kan istället ge upphov till smärta och värk i rygg och axlar.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

För att få en bra sömn och ett bättre liv behöver man alltså en bra bäddmadrass. Hur ska man veta vilken man borde välja? Hur ska man göra valet? Läs vidare i vår artikel för att hitta en topplista över de bästa bäddmadrasserna just nu! Efter den hittar du också en köpguide för bäddmadrasser med den viktigaste informationen om bäddmadrasser. Med vår topplista och vår köpguide kan du sedan enkelt köpa den bästa bäddmadrassen för dig!

Bäst i Test bland bäddmadrasser

Här följer vår topplista på bäddmadrasser som är bäst i test just nu. Den innehåller bäddmadrasser från olika prisklasser och syfte, men gemensamt för alla är att de håller otroligt hög kvalité! I listan har vi klassiska märken inom säng-världen som till exempel Hästen, och Mille Notti.

Emma Bäddmadrass

Emma Bäddmadrass

Först ut hittar vi Emma Bäddmadrass. Det är en otroligt skön madrass som är väldigt komfortabel. Madrassen är dessutom vändbar vilket gör att du kan ha den åt vilket håll du än föredrar. Skillnaden på de olika sidorna är att den ena är hårdare än den andra. På så sätt kan du prova dig fram och se vad du föredrar mest. Kanske är det så att de kuddar du har hemma går bäst ihop med en mjuk madrass, eller tvärt om med en hård madrass. Nu behöver du inte längre tänka så mycket på det eftersom den här madrassen har båda ”inställningarna”.

Som en bra bäddmadrass bör göra så är även den här andningsbar i dess material. På så sätt leder den bort fukt och reglerar temperaturen. Detta ger dig som användare en riktigt hög och god komfort. Materialet på fodralet till bäddmadrassen är också så pass tåligt och bra att du inte ens behöver ett lakan till det. Fodralet är dessutom väldigt lätt att ta av för att tvätta. Det går enkelt att tvätta i en vanlig tvättmaskin.

När det kommer till den tekniska biten av den här madrassen så imponerar den även där. Bäddmadrassen är fylld med lite olika typer av skum för att ge en så bra upplevelse som möjligt. Det handlar om en kombination mellan Airgocell- och HRX-skum. Kombinationen hjälper till med att göra madrassen både punktelastisk och tryckavlastande. Det betyder att madrassen ger dig optimalt stöd oavsett hur du brukar sova. Det betyder också att madrassen formar sig enkelt efter din kroppsform och ser till att du får en stadig sömn oavsett hur du sover.

Den här bäddmadrassen är ett ypperligt alternativ för dig som vill ha en madrass som inte bara är otroligt skön, men som också är väldigt bra för din kropp och hur du brukar sova!

Mille Notti Featherbed

Mille Notti Featherbed

Mille Notti har länge varit en högpresterande producent av sängtillbehör, så givetvis har de även en bra bäddmadrass att erbjuda. Den här gången handlar det om deras otroligt mjuka och sköna Featherbed. Som du hör på namnet så känns det som att sova på fjädrar, en otroligt skön och lätt känsla. Faktum är att det är precis det man gör. Stoppningen består till 90% av andfjädrar och 10% anddun. Du kan säkert tänka dig hur mjuk och skön den här madrassen måste vara. Fodralet kring stoppningen består av 100% duntät bomull som ser till att hålla fjädrarna på sin plats.

Materialet i bäddmadrassen andas och kan därför reglera både fukt och temperatur utan problem. Det gör att den här bäddmadrassen går lika bra att använda på sommaren som på vintern, utan att det blir några konstigheter. När det kommer till själva användandet så finns där också mycket valmöjligheter. Du kan antingen använda den här bäddmadrassen direkt på en resårsäng om du vill. Men du kan också ha den på en annan madrass om du hellre vill det. Då blir Mille Notti Featherbeds funktion att verka som en mjukare madrass för att öka din komfort och ditt välbefinnande ännu lite till.

Featherbed går att få tag på i olika storlekar. Det är riktigt trevligt att Mille Notti sett till att madrassen går att få i olika storlekar så att även de med mindre sängar kan ta del av den här superba bäddmadrassen. Den här madrassen går att få i olika bredder från 90 till 180 centimeter, och längden på alla konfigurationer är 200 centimeter. Den här madrassen är riktigt skön och riktigt bra och rekommenderas därför starkt av oss!

Jensen Softline I Bäddmadrass

Jensen Softline I Bäddmadrass

Näst på tur i topplistan hittar vi en bäddmadrass från norska Jensen. De är experter på skandinavisk komfort och design. Den här madrassen håller hög komfort och kvalité och gör dig inte besviken!

Den här madrassen har en tjocklek på hela 8 centimeter. 5 centimeter av dessa 8 består av en speciell typ av stoppning. Den heter Cellex XS. Det är ett högkvalitativt miljöskum. Det är en trevlig bonus att se att madrassen har miljöskum samtidigt som att den håller vanliga höga krav. Med det menar vi att madrassen fortfarande är bra på att leda bort fukt och värme för att ge dig en så hög komfort som möjligt.

Resterande bitar av stoppningen av den här bäddmadrassen består av Lyocell med sensitivity. Det betyder att madrassen hålls friskare och mer hygienisk under längre tid. Det för även med sig att uppbyggnaden av damm och bakterier minimeras, och gör den här madrassen till ett bra val för de med allergi eller astma.

Även den här bäddmadrassen går att använda med båda sidorna uppåt. Även här gäller det att ena sidan upplevs som mjukare än den andra. Detta ger mer valmöjligheter och låter dig finjustera din sömn på detaljnivå. Själva fodralet till bäddmadrassen är i ett kviltat och vadderat tyg. Detta går lätt att få av för att tvättas i maskin vilket gör att den hygieniska aspekten av den här bäddmadrassen är mycket hög då det går så lätt att göra.

Vi rekommenderar den här madrassen för dig som vill prova på kvalitén av norskt hantverk och som också vill ha en riktigt bra bäddmadrass!

24SJU BM1 Bäddmadrass

24SJU BM1 Bäddmadrass

24SJU är en svensk, småländsk madrasstillverkare som jobbar hårt för att en god sovmiljö ska vara lättillgänglig för alla, oavsett vem man är. Den här madrassen är inget undantag, och är ett mycket prisvärt alternativ! Att madrassen är närproducerad i Sverige är ju ingen nackdel heller. Den här mycket genomtänkta madrassen heter BM1 och är en mycket kvalitativ madrass till ett förhållandevis lågt pris. Den här madrassen är stoppad med polyesterskumstoppning som ger en bra profil och stöd till madrassen.

Själva fodralet till madrassen är vitt, och det har en grå kant som ger en extra designdetalj som ser snygg ut. Själva tyget har sedan en vågmönstrad vaddering som gör att madrassen enkelt smälter in i vilket sovrum du än kan tänkas ha. Det här minimalistiska designspråket passar väl in i de allra flesta skandinaviska och svenska hemmen.

Även med den här bäddmadrassen är det inga problem att ta av klädseln för tvätt och underhåll. Den går lätt att få av och tvättas helst ut och in, och gärna i 40 grader. För att sedan få på klädseln på madrassen igen är det hjälpsamt om du sträcker ut fodralet medan det fortfarande är lite vått.

Hästens BJX Luxury Bäddmadrass

Hästens BJX Luxury Bäddmadrass

När det kommer till sängar och sovrum är det få som inte känner till Hästens. De har gjort sig kända för att ha otroligt hög kvalité på sina produkter. De har sedan 50-talet varit en kunglig hovleverantör, och det säger rätt mycket om deras genomgående höga kvalité.

En bra bäddmadrass minskar slitaget på din säng och det är precis vad du får av Hästens. Den här exklusiva madrassen innehåller högkvalitativt A-lyx-tagel, samt bomull, ull, och mohair. Den har dessutom mellanlager för extra komfort. Den här bäddmadrassen är dessutom handgjord för att ge känslan av ett otroligt proffsigt hantverk. Madrassen är kännetecknad av en överlägsen mjukhet, flexibilitet, och följsamhet. Stoppningen är gjord av etiskt anskaffade naturmaterial, så du kan sova gott vetandes att din bäddmadrass är gjord på ett bra sätt.

Materialet bäddmadrassen är gjord av är även ventilerande för att se till att fukt leds bort och att temperaturen regleras för att passa dig så bra som möjligt. Madrassen har också fått en specialbehandling för att motverka uppkomst av bakterier och damm, för att göra den här modellen bra för allergiker. I klassisk Hästens-design går den här madrassen att få i vita och blå rutor, men den går även att få i fler färger.

Carpe Diem Prestige Bäddmadrass

Carpe Diem Prestige Bäddmadrass

Här har vi ännu en producent som tillverkar sina produkter i absolut toppklass för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Med den här bäddmadrassen får du garanterat en riktig kvalitetssömn. Tack vare sin stora erfarenhet och gedigna forskning som sömn och sovmiljö kan de tillverka otroligt bra madrasser.

Om du gillar att sova med ett gott samvete, vetandes att din bäddmadrass tagits fram på ett miljövänligt sätt är detta ett bra val av producent. Alla Carpe Diems produkter är nämligen svanenmärkta. De har ofta också Öko-Tex godkända material. Själva kärnan av den här bäddmadrassen är i naturlatex. Det är en lyxig Talalay-latex, något Carpe Diem är kända för att använda på ett bra sätt. Just den här typen av latex har en lång livslängd och har goda ventilerande egenskaper.

Förutom kärnan i latex är madrassen också stoppad med andra naturmaterial som noggrant valts ut för att passa dig perfekt. Sådana aspekter som varit extra viktiga vid dessa val har varit komfort, kvalité och miljö. Med andra ord får du en riktigt bra bäddmadrass som gör sig mycket bra i din säng. I vanlig ordning går det också lätt att få av fodralet till madrassen, vilket gör den mycket lätt att rengöra.

Köpguide – tänk på detta när du köper bäddmadrass

Det finns mycket att tänka på när det kommer till att köpa bäddmadrass. Man vill ju inte köpa vad som helst när det kommer till kvalitén på ens sömn. Det speciella med bäddmadrasser är ju också att det inte finns någon som passar alla, eftersom att alla är olika och har olika krav. Det enklaste sättet att hitta en bra madrass är att helt enkelt prova sig fram. Sannolikt har du redan nu en uppfattning om vilken typ av madrass du tror att du skulle må bra av. Det viktigaste är att madrassen ger dig stöd i ryggen när du ska sova så att du kan vakna utvilad. Vi går igenom de vanligaste sakerna man måste tänka på nedan.

Bäddmadrassens material

Materialet är en stor avgörande faktor för hur bra madrassen kommer att kännas för dig. Som vi gått igenom i vår topplista är det väldigt viktigt att madrassen kan ”andas”. Med det menar vi såklart att den har någon form av ventilerande egenskap som tillåter att fukten kan transporteras bort, och att temperaturen kan regleras. Man sover som bäst när man inte är för varm. Därför är det bra med en bäddmadrass som är lite ventilerande.

Det är också bra om materialet är bra på att stöta ifrån sig bakterier och damm så att du får en så bra sömn som möjligt. Hygienen hos madrassen ökar avsevärt och den blir bättre för personer med allergier eller astma.

Hårdheten hos bäddmadrassen

När du sover vill du se till att du får tillräckligt med stöd från madrassen för att kunna sova ordentligt hela natten. I regel kan man säga att en mjukare madrass ger mindre stöd och att en hårdare ger mer stöd. Det är upp till dig och vad du föredrar, när det kommer till hårdheten.

Förutom hårdheten finns det även madrasser med speciella material och funktioner som gör att madrassen har en möjlighet att formas efter kroppen på ett annat sätt. Om du har en sådan madrass som formar sig kring dig får du ännu ett lager av ökat stöd. Den typen av madrasser är dessutom enligt många mycket skönare än sådana som inte formar sig. Men som med mycket annat så handlar det mycket om personlig preferens här också. En sista grej som kan vara bra att tänka på när det kommer till bäddmadrassen är att se till att låta den ligga uppe någon dag eller två innan man använder den. Detta för att stoppningen i madrassen ska kunna lägga sig precis så som det är tänkt att den ska vara. Ibland kan den behöva lite tid att återställa sig om den varit hårt packad.

Hur valdes våra bäst i test bäddmadrasser ut?

När vi skulle jobba med att sätta ihop den här topplistan var det några egenskaper vi höll extra utkik efter. Vi valde ut ett stort gäng madrasser som var tillverkade i högkvalitativt material för att direkt utesluta de sämsta madrasserna. På så sätt var vi i princip garanterade att också få bra madrasser som hade tillräckligt med ventilation.

Sedan kollade vi efter madrasser som gick att få i olika storlekar så att de är relevanta för flera personer än de som har en stor dubbelsäng. Sedan var det också viktigt för oss att madrasserna var prisvärda, eller att priset går att motivera.

Sedan läste vi också kundutlåtande för att se vad användarna av produkterna tyckte. När väl detta var gjort hade vi tillräckligt med information för att kunna sätta ihop en mycket bra topplista med väldigt kvalitativa bäddmadrasser.

Hur gick testerna av bäddmadrasser till?

Våra testvinnande bäddmadrasser i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Sammanfattning av bäddmadrasser

Som vi sagt åter och återigen är ens sömn otroligt viktig. Det går inte att komma undan det faktumet. För att få ut så mycket som möjligt av sin vakna tid måste den sovande tiden vara av kvalité. Därför är det bra att man har en riktigt bra bäddmadrass. En bra bäddmadrass i kombination med bra kuddar och täcken ger dig en garanterat bra sömn och du kommer önska du haft det så hela ditt liv.

I vår topplista har vi gått igenom de bästa bäddmadrasserna just nu. Där kan du hitta alla möjliga typer av bäddmadrasser, där det genomgående temat är att de är av väldigt hög kvalité. Sedan följer vår köpguide där du får all information du kan behöva för att kunna ta ett bra och informerat beslut.

BäddmadrassPris och omdöme
Emma BäddmadrassLäs mer…
Mille Notti FeatherbedLäs mer…
Jensen Softline I BäddmadrassLäs mer…
24SJU BM1 BäddmadrassLäs mer…
Hästens BJX Luxury BäddmadrassLäs mer…
Carpe Diem Prestige BäddmadrassLäs mer…

Källor

Lämna en kommentar