Bästa bakmaskinen 2024 – Nybakat bröd utan ansträngning!

Få saker slår känslan och smaken av nybakat bröd till frukosten. Vi är dock antagligen få som faktiskt orkar gå upp tidigare på morgonen för att ställa oss och baka brödet. Vilken tur för oss då att det finns en smidig köksmaskin som kan hjälpa oss med att baka brödet! Med en bra bakmaskin kan du enkelt baka smakfullt bröd och få ett bra resultat varje gång!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Det finns rätt många olika bakmaskiner att välja på så för att göra urvalet mindre för dig så att det ska bli lättare att välja rätt kan du kolla in vår topplista över de bästa bakmaskinerna just nu! Vi har också satt ihop en köpguide som du kan följa för att få alla information du kan tänkas behöva om bakmaskiner.

Bäst i Test bland bakmaskiner

Här följer vår topplista över de bakmaskinerna just nu. Vi har försökt få med bra bakmaskiner i olika prisklasser så att det ska finnas något för alla i vår topplista.

Morphy Richards Bakmaskin Premium Plus

Morphy Richards Bakmaskin Premium Plus

För alla brödälskare där ute så är detta ett ypperligt alternativ när det kommer till bakmaskiner. Den här modellen från Morphy Richards är en mycket smidig sådan som kommer med ett gäng bra funktioner. En av våra favoritfunktioner är att den har en inbyggd timer. Timern kan ställas på 12 timmar. Det betyder att du alltså kan ställa timern kvällen innan och sedan vakna till nygräddat bröd. Det kan inte bli mycket bättre än så!

Förutom att vara smidig så ser den också stilig ut. Den har detaljer i rostfritt stål som ger den ett modernt utseende. Med den här maskinen kan du få mycket gjort tack vare dess 19 inbyggda automatiska program. Förutom dessa programmen finns det mycket inställningar att göra. Du kan exempelvis ställa in storleken på ditt bröd mellan 450 till 900 gram. Det finns alltså mycket utrymme att välja på, så du kan enkelt välja om du bara vill göra lite bröd, eller om du vill baka till en hel familj. Du kan också ställa in vilken skorpa du vill ha, och du kan välja det i fem steg från ljus till mörk. Mycket möjligheter är alltid trevligt, och den är maskinen är fylld av dem!

När du väl startat processen med att baka tar det cirka 70 minuter för brödet att bli klart. För att se hur långt det kommit kan du kolla på den lilla LCD-displayen som sitter på maskinen. Locket till bakmaskinen är dessutom genomskinligt så du kan även se hur det går för ditt bröd medan det bakas. En annan praktisk funktion med den här maskinen är att du kan förbereda deg i den. Det är en bra funktion för dig som gillar att exempelvis göra egen pizza hemma. Då kan du låta degen förberedas i maskinen och sedan kan du ta ut och arbeta färdigt med den.

Med den här kompetenta bakmaskinen från Morphy Richards får du 2 års garanti, och du vet att du får kvalité med tanke på att företaget varit med sedan mitten av 1930-talet. Med den här bakmaskinen i mellanprisklassen kommer du garanterat bli nöjd oavsett om du är bakningsproffs eller amatör.

Wilfa Bakmaskin Nybakt Stor

Wilfa Bakmaskin Nybakt Stor

Härnäst tittar vi på en bakmaskin från Wilfas bakmaskin. Den har en effekt på hela 800 watt vilket betyder att den kan hantera större mängder bröd. Med den här maskinen kan du nämligen baka bröd i två storlekar, nämligen 1000g och 1500g. Det är alltid bra med valmöjligheter, så här har du chansen att välja att baka lite mindre om du inte känner för att göra jättemycket bröd varje gång.

Den mindre inställningen på 1000g gör fortfarande ganska mycket, och kan räcka till en mindre familj, eller bara till dig själv. Du kan ju givetvis alltid frysa in sådant bröd som inte går åt direkt. Den större inställningen ger dig mycket bröd och räcker till hela din familj, och är också ett bra alternativ om man vill bjuda gäster på nybakat bröd.

Detta är alltså en väldigt bra och kraftfull bakmaskin som vi hittar i mellanprisklassen. Vi finner att den här bakmaskinen är väldigt prisvärd sett till just hur mycket bröd du får för pengarna. Vi rekommenderar den till såväl nybörjare som experter!

Princess Bakmaskin Svart

Princess Bakmaskin Svart

Nu tar vi en titt på en något billigare bakmaskin. Den här får plats i de allra flestas budget, och det tycker vi är väldigt roligt. Särskilt med tanke på att man fortfarande får mycket för sina pengar. Så trots det lägre priset får du med många av de funktioner du letar efter i en bra bakmaskin. Det gör den här modellen från Princess väldigt prisvärd.

Det finns hela 19 förprogrammerade inställningar som du kan använda för att få önskat resultat när du ska baka ditt bröd. Några av inställningarna som finns är inställningar för fullkornsbröd, franskt bröd, eller till och med glutenfritt bröd. Det gör att den här maskinen passar alla! Faktum är också att du kan använda maskinen för att baka mer än vanligt bröd. Vissa kakor och bananbröd går också bra att baka i den här maskinen.

När det kommer till mängden bröd du kan baka åt gången så har bakmaskinen en gräns på 900 gram. Det motsvarar cirka 15 skivor bröd. För att du ska kunna avnjuta ditt färskt bakade bröd på morgonen har den här bakmaskinen en timer som gör att ditt bröd kommer vara färdigt lagom till din frukost. Förutom en timer har maskinen också en varmhållningsfunktion som kan hålla brödet varmt i upp till en timme efter att det är färdigbakat. Det gör att du kan behålla den nybakade känslan så länge som möjligt. Förutom dessa smidiga funktioner kan du också välja gräddning på brödet, och du har att välja mellan ljus, medel, eller mörk gräddning. Allt för att du ska få det precis som du vill ha det.

Bakmaskinen har en svart och stilren utsida som gör att den passar in överallt utan problem. Den är heller inte så stor så den är lätt att förvara. När det kommer till rengöring så har maskinen en non-stick beläggning som gör att eventuella rester kommer loss direkt. Maskinen har också säkerhetsfunktioner som ser till att den stängs av när brödet är färdigt.

Vi rekommenderar den här bakmaskinen till alla som är intresserade av en lite billigare variant men som fortfarande vill ha smidiga funktioner i sin bakmaskin.

Kenwood Bakmaskin BM450

Kenwood Bakmaskin BM450

Nu tittar vi på en bakmaskin från det kända märket Kenwood. Kenwood är kända för att göra kvalitativa produkter så det är knappast förvånande att den här bakmaskinen passar in på beskrivningen. Den här bakmaskinen är lite större, men tack vare sin snygga design i rostfritt stål ser den mycket tilltalande ut, så det gör inget att den är åt det större hållet.

En god funktion hos den här maskinen är att du kan göra egna inställningar för att prova dig fram lite. När du sedan hittat ett resultat du verkligen gillar kan du spara det till en inbyggd inställning. Maskinen har plats för fem stycken sådana egengjorda program. Det gillar vi verkligen att se och hoppas att fler bakmaskiner i framtiden tar efter det.

Även denna bakmaskinen har en smidig timer. Denna fungerar likt de andra vi skrivit om. Du kan alltså sätta timern på kvällen innan för att vakna upp till nygräddat och gott bröd till frukosten.

Den här populära maskinen lämnar lite att önska och därför kan vi ge den en stark rekommendation till alla som är ute efter en riktigt bra bakmaskin.

Gastroback Advanced 42823

Gastroback Advanced 42823

Sist ut tar vi en titt på en bakmaskin från Gastroback. Gastroback är stora inom köksområdet som man hör på deras namn. Den här gången har de gjort en väldigt bra bakmaskin som kommer med alla de funktioner och smidigheter som vi gillar. Utförandet är i rostfritt stål med en svart överdel, så den ser väldigt snygg ut när den står framme på köksbänken.

Kapaciteten på maskinen är på 500 watt, så man kan baka ganska mycket bröd med den här modellen. För att underlätta processen för dig finns det 18 olika program att välja från, så oavsett vad du tänkt baka för bröd så lär det finnas ett bra program som hjälper dig på traven. När det kommer till själva gräddningen på brödet kan du välja på tre olika nivåer. På så sätt kan du få brödet precis så som du vill ha det utan problem.

Även den här bakmaskinen har en inbyggd timerfunktion. Du kan alltså även här ställa timer på kvällen innan för att vakna upp till nybakat bröd. Mycket trevligt! Funktionerna stannar dock inte där, utan den här maskinen har också en defrostfunktion. Det betyder att den kan hjälpa dig att defrosta exempelvis bröd som du haft i frysen. Det är alltid bra att få köksmaskiner med fler en än funktion!

Vi rekommenderar den här bakmaskinen till alla som vill ha en riktigt bra maskin och som dessutom ser väldigt bra ut i köket.

Köpguide – tänk på detta när du köper bakmaskin

När du väl ska gå och köpa dig din bakmaskin så finns det lite olika saker som kan vara bra att tänka på. Till att börja med är det en bra idé att etablera just vad som menas med en bakmaskin. I de allra flesta bakmaskinerna är huvudmålet att baka bröd. Det finns dock maskiner där du kan göra mer än så. I vissa maskiner kan du även baka annat i. När man ska köpa en ny köksmaskin är det ju alltid roligt om den nya maskinen kommer med så mycket funktioner som möjligt så att man får mycket för sina pengar. Vi beskriver de andra områdena i mer detalj nedan.

Bakmaskinens inställningar

Något annat som är viktigt när du ska köpa en bakmaskin är vad den har för typer av inställningar. Oftast har maskinerna inställningar för vanliga brödtyper, men mer avancerade bakmaskiner kan även ha inställningar för lite mer avancerade ändamål. Något annat du kan vilja leta efter är en bakmaskin som har en timerfunktion. Timern låter dig ställa in maskinen på kvällen innan du går och lägger dig. Timern ser sedan till att du vaknar till nygräddat bröd!

Bakmaskinens kapacitet

En stor aspekt att fundera över är kapaciteten hos din bakmaskin. Bor du ensam och sällan bakar bröd? Då kanske du vill ha en lite mindre bakmaskin. Om du istället har en stor familj eller ofta bjuder gäster på ditt bakade bröd kan det vara en bra idé att skaffa en maskin som har stor kapacitet.

Bakmaskinens effekt

Effekten på din bakmaskin säger lite om hur snabb den är. Ju högre effekt den har desto snabbare levererar den det färdigbakade brödet. Oftast brukar en maskin med högre watt också vara lite dyrare. Det man får på köpet är ofta en maskin gjord i hållbara och starka material. Det betyder att din maskin ofta kommer hålla längre om du väljer en med högre effekt.

Hur valdes våra bäst i test bakmaskiner ut?

Innan vi kunde göra vår topplista över bakmaskiner var vi först tvungna att läsa på lite om dem. Vi spenderade mycket tid med att undersöka marknadens alternativ av olika bakmaskiner. När vi gjort allt det och fått vår information på plats började vi sålla ut antalet produkter vi hittat på marknaden.

När vi hade kommit vidare i vår process började vi också kolla in gamla tester på liknande produkter, samt läsa massa recensioner på de bakmaskiner vi valt ut. Efter vi tillslut sammanställt all information hade vi allt som behövdes för att sätta ihop vår topplista!

Hur gick testerna av bakmaskiner till?

Våra testvinnande bakmaskiner i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Sammanfattning av bakmaskiner

Om du så som vi tycker att det låter underbart med nygräddat bröd på morgonen så är en bakmaskin verkligen något för dig. De smarta köksmaskinerna underlättar verkligen vardagen och ser dessutom till att man får äta riktigt bra bröd! Man slipper stå och spendera tid och energi på bakningen och överlåter det istället till bakmaskinen som sköter det perfekt!

Om du är intresserad av en bakmaskin ska du absolut kolla in vår topplista över de bästa bakmaskinerna just nu! Innan du går till köp kan du också kolla in vår köpguide över saker som kan vara extra viktiga att fundera lite extra på.

BakmaskinPris och omdöme
Morphy Richards Bakmaskin Premium PlusLäs mer…
Wilfa Bakmaskin Nybakt StorLäs mer…
Princess Bakmaskin SvartLäs mer…
Kenwood Bakmaskin BM450Läs mer…
Gastroback Advanced 42823Läs mer…

Källor

Morphy Richards Bakmaskin Premium Plus

9.9

Pris

9.9/10

Lämna en kommentar