Bästa popcornmaskinen 2024 – Biokänsla varje filmkväll!

Något vi alla nog kan hålla med om är att inget är så gott som biopopcorn. Det går inte riktigt att sätta ordet på vad vad det är som gör de så bra. Visst hade det varit den absoluta vardagslyxen att kunna göra biopopcorn även hemma? Så bra att det inte alls är en omöjlighet! Det enda du behöver är en bra popcornmaskin som gör jobbet åt dig. Med en egen popcornmaskin är det du som bestämmer hur mycket fett, socker, eller salt du vill ha på dina popcorn. Aldrig mer behöver du förlita dig på färdigpoppade, eller micropopcorn!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

I den här artikeln går vi igenom vilka som är de bästa popcornmaskinerna just nu. Vi har också med en köpguide för att hjälpa dig ta det bästa tänkbara beslutet när du väl bestämt dig för att inhandla en popcornmaskin!

Bäst i Test bland popcornmaskiner

Här har vi vår topplista över de bästa popcornmaskinerna just nu, de som anses vara bäst i test. Alla dessa popcornmaskiner skiljer sig lite åt och alla är unika på sitt sätt. Gemensamt för alla är att de är alla riktigt bra!

Great Northern Popcorn Commercial Quality

Great Northern Popcorn Commercial Quality popcornmaskin

När det kommer till popcornmaskiner så finns det en stor mästare man borde hålla koll på. Det är Great Northern. De tillverkar riktigt högkvalitativa popcornmaskiner i alla olika prisklasser. Den vi tittar på här tillhör verkligen premiumsegmentet, men det är också så nära biopopcorn man kan komma.

Great Northern har försett den här popcornmaskinen med en stor kastrull som ger upp till 12 liter popcorn per omgång. Vi behöver antagligen inte ens säga det, men det är otroliga mängder popcorn. Att det dessutom också går snabbt att poppa dessa är ju verkligen ingen nackdel heller. För att hålla koll på poppningen kan du såklart titta igenom glaset för att se när majskornen omvandlas till goda popcorn. Glaset i maskinen är tempererat för att ha en hög hållbarhet. I själva popcornmaskinen sitter också en värmelampa för att se till att dina färdigpoppade popcorn håller sig varma.

Detta är verkligen popcornmaskinen för dig som älskar popcorn. Om du har en stor familj, många vänner, eller om du ofta har filmkväll är detta popcornmaskinen för dig. Den tillgodoser enkelt alla dina behov och lite till. Vi rekommenderar denna starkt då den alltid ger ett perfekt resultat.

Eftersom att den här maskinen kan poppa så stora mängder popcorn kan det ibland vara svårt att veta hur mycket majskorn man behöver använda för att få rätt mängd. Great Northern löser detta problemet genom att leverera portionspåsar. De är färdiga med rätt mängd olja och majskorn så att du ska kunna planera hur mycket popcorn du vill poppa. En sista bra grej med maskinen är också att den är mycket lätt att rengöra. Kastrullen man poppar i är avtagbar och går enkelt att plocka ut ur maskinen för att rengöra. Med andra ord är det svårt att hitta några nackdelar med den här popcornmaskinen!

Ariete Popper XL 2953

Ariete Popper XL 2953 popcornmaskin

Härnäst i listan hittar vi en popcornmaskin från Ariete. Den här maskinen har ett härligt retro-utseende som gör att den sticker ut och ger en känsla av klassiska nöjesfält eller biografer. Det är alltså den perfekta popcornmaskinen för att höja stämningen på nästa fest, filmkväll eller barnkalas! Den här popcornmaskinen är enkel att använda och ger superbra resultat vid varje omgång. Tack vare dess unika utseende gör den sig inte dålig även om den står framme i köket då den är fin att se på.

Den här modellen är att föredra över den föregående vi tittat på om man känner att man hellre haft en något mindre och smidigare modell att jobba med. Den här kan du enkelt flytta med dig lite varsomhelst. Du kan till exempel ta med den hem till en vän om ni ska se på film, eller kanske låna ut den till ett barnkalas som behöver kvalitetspopcorn. Eftersom att den här modellen dessutom väger lite mindre än den förra kan du enkelt ställa in den här i ett skåp för att få mer bänkyta i köket att jobba med.

Den här popcornmaskinen går särskilt snabbt att använda då den blir varm otroligt fort och därmed poppar otroligt fort. På nolltid har du alla popcorn du vill ha, och filmmyset kan sätta igång! För att sedan rengöra den här maskinen behöver du bara ta ut kastrullen och rengöra, för att sedan enkelt sätta tillbaks den igen.

Vi rekommenderar den här popcornmaskinen till alla som vill ha en riktigt bra men också väldigt smidig popcornmaskin. Väl undanplockad tar den ingen plats alls, och den går snabbt att plocka fram innan det är dags för att poppa kvällens första omgång med goda popcorn.

OBH Nordica Big Popper 6398

OBH Nordica Big Popper 6398 popcornmaskin

Den här platsen i listan går till nordiska och kända OBH Nordica. Dessa köksgiganter har givetvis sin egen popcornmaskin att erbjuda. Och som med mycket annat de gör, är denna väldigt bra. Den största fördelen med den här popcornmaskinen är dess väldigt smidiga konstruktion. Den fungerar lite som en stekpanna med ett skålformat lock. För att poppa popcorn lägger du enkelt dina majskorn på ”stekytan”, och tillsätter lite olja enligt anvisningarna. När du sedan satt på locket och startat maskinen kommer du se hur popcornen sakta men säkert börjar att poppa och fylla upp locket. När du är färdig med poppandet stänger du enkelt av maskinen och vänder den uppochned. Väl uppochned ser du att locket till popcornmaskinen är själva skålen popcornen serveras i.

I den här smidiga lösningen får du plats med hela 4.5 liter popcorn. Inte illa för något som egentligen bara ser ut som en liten stekpanna med ett runt lock på. Tack vare att stekytan är belagd med non-stick-beläggning behöver du heller aldrig vara orolig för att popcorn ska fastna och brännas. Resultatet blir perfekt goda popcorn varje gång. Det går dessutom också väldigt fort att använda maskinen.

Vi rekommenderar den här popcornmaskinen till alla som älskar popcorn, och som också vill ha en rätt liten maskin. Den här maskinen går nämligen enkelt att ställa undan i ett skåp.

Borde jag köpa en popcornmaskin?

Alla som gillar popcorn och pengar borde köpa en popcornmaskin. För faktum är att du kan räkna det som en investering. Eftersom att popcornmaskiner använder majskorn för att skapa popcornen så kommer du att på sikt spendera mindre pengar för en större mängd popcorn, jämfört med om du hade köpt micropopcorn istället. Alltså kan det vara en ekonomiskt sund idé att köpa en popcornmaskin om man äter mycket popcorn. Det kan dessutom vara bra för miljön då du inte längre behöver ta hand om en massa plast och pappersskräp som kommer när man använder micropopcorn.

En popcornmaskin är också fantastisk att ha när du vill höja filmkvällen till nya höjder, eller när du vill imponera på kompisarna med perfekta popcorn. Du kan också glädjas av att ha en popcornmaskin om du har en stor familj som behöver tillgodoses med popcorn. En extra fördel med popcornmaskin är att det uppmuntrar till att äta mer popcorn istället för annat snacks eller godis. Detta kan vara bra då naturliga popcorn inte alls är särskilt onyttiga.

Popcornmaskiner ger dessutom högre poppningsprecision. Ofta när man köper micropopcorn, eller när man poppar själv i kastrull återstår det lite popcornkärnor. Om man räknar ihop alla kärnorna som kvarstår under ett år så blir det ganska många kärnor. Om man istället kunde ta vara på alla dem får man ju mer valuta för pengarna. Det är precis det man gör med en bra popcornmaskin. Maskinerna vet ju exakt vilken temperatur som behövs för att popcorn ska poppa, så de ger ett jämnare och bättre resultat varje gång.

Köpguide – tänk på detta när du köper popcornmaskin

Nu har vi kommit till vår köpguide som är avsedd att hjälpa dig med ditt köp av popcornmaskin. Det finns ganska många varianter att välja på så det gäller att ha tungan rätt i munnen så att man inte gör ett dåligt beslut. För att du ska kunna veta vad som är bäst för dig går vi igenom lite av de vanligaste sakerna man borde tänka på inför ett köp.

Popcornmaskinen ger dig biokänslan hemma, och bäst av allt är att du kan få den varje dag om du så önskar. Du kan också själv välja smaksättning, samt precis hur mycket du vill ska poppas.

Mängd poppade popcorn

Beroende på vem du är och hur mycket popcorn du äter så har du ju såklart olika behov. Kanske vill du käka 5 liter popcorn varje kväll, eller så kanske du mer realistiskt vill äta lite popcorn varje helg. Oavsett vad du vill så finns det popcornmaskiner för dig. Om du har en stor familj, många kompisar, eller helt enkelt äter mycket popcorn så finns det i dagsläget popcornmaskiner som klarar av att göra hela 12 liter popcorn. Det man måste tänka på med sådana maskiner är dock att de ofta tar väldigt stor plats. Ännu en grej som är värd att tänka på vid större maskiner är att se till att du väljer en som ser ut att ha god värmeisolering samt värmehållningsförmåga. Du vill ju inte poppa 12 liter popcorn och sedan märka att allt blivit dåligt för att din maskin inte kunde hålla värmen.

En annan sak att tänka på är att de maskiner med lägre kapacitet oftast är en bra bit mindre. Det möjliggör nya alternativ, som att till exempel flytta med sig popcornmaskinen om man har något särskilt på gång. Kanske ska man som sagt, ta den till en kompis. Kanske ska man också ha en filmkväll i källaren och göra den äkta biokänslan? Då kan det ju vara trevligt att kunna förse ”biotittarna” med popcorn direkt där filmen är. Den sista bonus med de mindre maskinerna är ju att de såklart kan ställas undan så att de inte tar någon plats.

Popcornmaskinens material

Här har vi något som är ganska viktigt att tänka på, men som många överser. Materialet popcornmaskinen är tillverkad i avgör ju nämligen hur hållbar maskinen kommer att vara. Det finns ju mängder av olika popcornmaskiner, och alla är inte högkvalitativa. Väljer man exempelvis en popcornmaskin i plast kan man räkna med att den har kortare livslängd än vad exempelvis en maskin i stål har.

Den bästa popcornmaskinen är gjord av en kombination mellan stål och glas eftersom att båda de materialen är tåliga och hållbara. De materialen är dessutom väldigt lätta att rengöra. Om du köper en popcornmaskin i ett bra material kommer du också glädjas av att den kommer se mer ordentlig ut än en mindre och sämre maskin i plast.

Något som är värt att nämna här också är att de popcornmaskiner med en ”kastrulldesign” blir väldigt varma nära kastrullen. Det är nämligen så att hela kastrullen värms upp för att ge en jämn värmefördelning. Konsekvensen av det är att kastrullen blir väldigt varm även efter att poppningen är klar. Det kan vara något att hålla i åtanke när man väl fått hem sin popcornmaskin.

Övriga funktioner

Det sista vi kan nämna är att vissa popcornmaskiner har speciella funktioner när det kommer till värmen. Vissa maskiner har så att man kan ställa delvis poppningstemperaturen, men också bara själva varmhållningstemperaturen. Detta kan vara något att tänka på när man ska köpa sin popcornmaskin. Om du köper en stor maskin med en hög kapacitet kan det också vara bra om du kan ställa värmen på varmhållningen. Detta är ofta en bra indikator på att maskinen kommer att se till att dina popcorn förblir goda under hela kvällen.

Hur valdes våra bäst i test popcornmaskiner ut?

När vi skulle välja ut produkter till vår topplista var det viktigt för oss att välja de bästa vi kunde hitta för att ge er så bra kvalité som möjligt. När vi undersökte marknaden efter popcornmaskiner tittade vi extra noga på maskinernas material samt deras kapacitet. Vi försäkrade oss också om att rikta in oss på maskiner tänkta för hemmabruk. Det finns nämligen en hel del professionella popcornmaskiner där ute också. När vi väl hittat de olika produkterna vi ville jämföra började vi med att läsa mängder av användarrecensioner för att se vad användarna hade tyckt om sina maskiner.

Innan vi var helt klara med vår topplista kollade vi också på gamla tester av popcornmaskiner för att se vilka produkter som fått höga poäng och vilka funktioner som varit bra förr. Detta för att kunna hitta genomgående teman i vad som gör en bra popcornmaskin.

Hur gick testerna av popcornmaskiner till?

Våra testvinnande popcornmaskiner i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Sammanfattning av popcornmaskiner

Popcorn är ett av de absolut bästa snacksen man kan ha hemma. Det är gott, det går snabbt att göra, och det är inte helt onyttigt. Varför då inte ta upplevelsen och förhöja den ännu ett snäpp? Varför inte tillåta dig själv avnjuta biopopcorn hemma? Med en bra popcornmaskin går det att göra precis det. I vår topplista går vi igenom de bästa popcornmaskinerna just nu. Kollar du i vår köpguide får du också all information du behöver för att kunna ta informerade beslut inför ditt köp av popcornmaskin!

PopcornmaskinerPris och omdöme
Great Northern Popcorn Commercial QualityLäs mer…
Ariete Popper XL 2953Läs mer…
OBH Nordica Big Popper 6398Läs mer…

Källor

Lämna en kommentar